verstopte zalm uit de oven

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 1092
Lid geworden op: 10 mei 2018, 17:26

verstopte zalm uit de oven

Bericht door ellyd » 16 mei 2018, 11:25

VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten
Pannetjes bij xenos te koop
Afbeelding

Gebruikersavatar
Monfertmol
Berichten: 31
Lid geworden op: 12 mei 2018, 21:30

Re: verstopte zalm uit de oven

Bericht door Monfertmol » 16 mei 2018, 11:30

oh ik ben benieuwd, mijn man wil meer vis eten, ik denk dat ik het eens ga proberen.
wat is het verschil tussen buffel mozzerella en gewone, behalve de prijs dan
Begin de dag met een lach icon_thumright

Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 1092
Lid geworden op: 10 mei 2018, 17:26

Re: verstopte zalm uit de oven

Bericht door ellyd » 16 mei 2018, 11:37

De echte buffelmozzerella is van buffels de andere is nep.
En aan gezien ik geen mozzerella lust
Pak ik andere roomkaas
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Jullie recepten”