Iskender kebab

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
de belg
Berichten: 1159
Lid geworden op: 27 okt 2014, 13:55
Locatie: utrecht

Iskender kebab

Bericht door de belg » 15 apr 2018, 14:07

Iskender kebab
4 pitabroodjes
1 el olijfolie
4 kipfilets, grof gesneden
2 middelgrote uien, fijngesneden
1 geperst teentje knoflook
1/2 fles (600 gr) passata
komijnpoeder naar smaak
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
125 gr boter, gesmolten
1 pak (200 gr) Griekse yoghurt
een flinke handvol fijngehakte verse peterselie
Het pitabrood over een bakplaat verdelen en onder de grill licht roosteren.
Snijd de pita's in beetgrote stukken.
Warmhouden.
In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten
en daarin kip, ui en knoflook bakken tot het vleessap helder is.
Passata erdoor roeren.
Op smaak brengen met komijn,
zout en peper en nogmaals 10 minuten koken.
De stukjes pitabrood over een presenteerschaal verdelen.
Boter erover sprenkelen en kipmengsel erover verdelen.
Garneren met lepeltjes yoghurt en peterselie en serveren.
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Jullie recepten”